Ny Volvo V60 Cross Country

Volvo præsenterer V60 i en ny Cross Country udgave. Den robuste Cross Country er seneste bidrag til Volvo’s modelprogram med helt nye biler, der udtrykker den forandringsproces, virksomheden har gennemgået de seneste år. 

Som sin søskendemodel, V60, der blev introduceret tidligere i år i indkørslen til en villa i Stockholm, personliggør V60 Cross Country den alsidige svenske stationcar – eller herregårdsvogn, som svenskerneynder at kalde den. Udover at være i besiddelse af de traditionelle stationcar egenskaber er den også i stand til at begå sig uden for den slagne landevej, og det har været kendetegnende for Volvo’s Cross Country modelprogram, lige siden det blev introduceret i 1997.

”Med den nye V60 Cross Country bringer vi vores svenske stationcar fra et sted til et andet,” siger Håkan Samuelsson, direktør og koncernchef i Volvo Cars. ”Vi skabte Cross Country segmentet for over 20 år siden, og med denne bil forstærker vi vores lange tradition for sikre, velkørende og alsidige familiebiler”.

Takket være det specialdesignede Cross Country chassis og affjedringem er frihøjden på V60 Cross Countryop til 60 mm større end på den almindelige V60, og det giver bilen bedre off-road egenskaber. Firehjulstræk er standard ligesom Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control og en særlig Off-Road køreindstilling.

Som kammeraterne i 60- og 90-serierne er den nye V60 Cross Country bygget på Volvo’s prisvindende Scalable Product Architecture platform og har samme sikkerhedsteknologi og infotainment-system.

Den nye V60 Cross Country kan købes på traditionel vis, men kan også – på udvalgte markeder - erhverves via Volvo’s abonnementsservice, Care By volvo, som giver kunden adgang til en bil for en fast månedlig ydelse.

”V60 Cross Country er på alle måder lige så raffineret som de andre 60- og 90-serie biler bygget på vores SPA platform,” siger Henrik Green, chef for Volvo Cars’ afdeling for forskning og udvikling. ”Den er mere alsidig og hører til både i by og på land i kraft af den højere siddestilling, større frihøjde og dynamiske firehjulstræk”.

Volvo’s prisvindende City Safety with Autobrake system er standardudstyr og hjælper føreren med at undgå kollisioner. Det er det eneste system på markedet, der er i stand til at genkende fodgængere, cyklister og store dyr.

Pilot Assist systemet hjælper føreren med at styre, accelerere og bremse på velmarkerede veje op til 130 km/timen. Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation og andre systemer, der hjælper føreren med

at styre bilen, er standardudstyr. Cross Traffic Alert with Autobrake kan tilkøbes og giver endnu større sikkerhed. Disse og andre teknologier betyder, at V60 Cross Country er en af de sikreste biler, der færdes i trafikken i dag.

Volvo’s Sensus Connect infotainment system er fuldt kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto og 4G og holder føreren tilsluttet både i og uden for byerne. Den intuitive tablet-lignende touchscreen kombinerer bilens funktioner, navigation, tilslutttede tjenester og underholdnings apps.

Den nye V60 Cross Country kan fås med T5 AWD benzinmotor og D4 AWD dieselmotor. Mild hybrid og plug-in hybrid varianter følger på et senere tidspunkt.

Vi glæder os til at fortælle meget mere om den nye Volvo V60 Cross Country senere. Du kan læse mere om Volvo V60, som allerede er i vores udstilling i Aabenraa - Læs mere her.